latinica  ћирилица
08/12/2019 |  18:07 ⇒ 19:56 | Аутор: СРНА

Сахрањен Милко Чолаковић

На гробљу Омарине у општини Рудо данас је сахрањен некадашњи начелник ове општине Милко Чолаковић.

Претходно је у Дому културе у Рудом одржана комеморација, којој су, између осталих, присуствовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац и генерални секретар СНСД-а Лука Петровић.

Обраћајући се на комеморативном скупу, предсједник Владе Српске Радован Вишковић истакао је да ће политички рад Милка Чолаковића бити запамћени само по добру у свему што је радио и служиће као примјер како се треба одговорно опходити према људима и друштвеној заједници.

- Иако је ово тужан и претежак тренутак за вас, његову породицу и све нас, његове пријтеље морам истаћи и присјетити се свега онога што је Милка чинило, прије свега, добрим оцем, супругом, комшијом, пријтељем. Искрено саосјећам с вама и знам да не постоје ријечи које могу ублажити вашу бол. Изгубили сте члана породице - супруга и оца, а ми искреног пријатеља и сарадника - истакао је Вишковић.

Он је нагласио да је Милка познавао и да зна колико су му породица и породичне вриједности биле важне и да су представљале окосница његовог живота.

- Као породичан и изнад свега добар и поштен човјек, како је живио и радио за породицу, тако се домаћински и са највећим поштовањем одосио и према људима и општини Рудо на чијем се челу налазио у најтежим временима. Једнако му је било стало до сваког човјека у Рудом и желио је да ову општину развије и да допринесе бољем животу сваког становника ове локалне заједнице - рекао је премијер Српске.

Он је подсјетио и да је Милко Чолаковић био први потпредсједник СНСД-а, те да је његов допринос партији немјерљив, јер је баштинећи породичне вриједност, исти такав однос његовао и у СНСД-у.

Вишковић је рекао да је, кроз рад у СНСД-у, давао несебичан допринос креиреању политика у чијем је средишту био човјек, његов бољи живот и опстанак Републике Српске.

- Драги чланови породице и његови пријатељи, примите изразе мог најдубљег и искреног саучешћа. Поносни смо што смо били Милкови пријатељи и сарадници и никада нећемо зборавити његову доброту и племенитост и све што смо научили од њега - рекао је Вишковић на комеморацији.

Милко Чолаковић преминуо је 6. децембра у 58. години након дуге и тешке болести.

Рођен је 1961. године у Прибоју, основну школу завршио је у мјесној заједници Штрпци, општина Рудо, а дипломирао је на Правном факултету у Београду.

Чолаковић је обављао дужност предсједника Клуба одборника СНСД-а у актуелном сазиву Скупштине општине Рудо.

За начелника општине Рудо изабран је 2000. године и ту дужност обављао је до 2011. године. Након тога обављао је и дужност директора Завода за запошљавање Републике Српске.