latinica  ћирилица
08/12/2019 |  14:43 | Аутор: СРНА

Интегрални информациони систем за бољу ликвидност Шума Српске

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић изјавио је да се увођењем интегралног информационог система за бољу контролу Шума Српске покушава побољшати ликвидност овог јавног предузећа и спријечити злоупотреба.
Борис Пашалић - Фото: СРНА
Борис ПашалићФото: СРНА

Пашалић је навео да ће овај информациони систем бити реализован у наредне три године и да ће покушаји било какве злоупотребе бити сведени на минимум.

- Он ће омогућити следивост, од саме сјече стабла на пању до његове дистрибуције и биће веома лако контролисати сам процес производње и дистрибуције - рекао је Пашалић новинарима у Љубињу.

Одговарајући на питање шта ће пољопривредницима значити повећање од четири милиона у аграрном фонду и гдје ће та средства бити утрошена, Пашалић је рекао да ће бити утрошена у складу са правилником који се припрема и распоређена тамо гдје су највише потребна.

Пашалић је подсјетио да је у овој години на располагању био 71 милион КМ, а да су сада та средства повећана на 75 милиона, те сматра добрим да аграрни буџет расте у проценту у којем расте буџет Републике Српске.