latinica  ћирилица
06/12/2019 |  20:52 | Аутор: СРНА

Милић: СДС да престане да завађа Србе

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је Срни да му не пада на памет да поднесе оставку, на шта га позива СДС уколико одмах не ријеши проблем штрајка адвоката, те апеловао на ту странку да престане да завађа српски народ ради прикупљања јефтиних политичких поена.
Синиша Милић - Фото: РТРС
Синиша МилићФото: РТРС

- Оставка се обично подноси бољем, а не на позив оних који су као посланици узели на име паушала, појединачно, више од 300.000 КМ, који су као посланици годишње редовно крчмили своја два, три милиона КМ пуних 10 година, који редовно уз посланички паушал, "веома морално" обављају још један или два буџетска посла. Таквима се оставка не подноси - поручио је Милић.

Милић је позвао посланике СДС-а да поднесу оставке на своје посланичке функције, јер им је пропао покушај онемогућавања дјеловања Адвокатске коморе Републике Српске у Брчком.

Он је напоменуо да је свима познато да је управо Посланички клуб СДС-а био иницијатор идеје о увођењу адвоката у фискализацију, а не градоначелник и Влада дистрикта, по чијем приједлогу закона су и адвокати и велепродаја били ван система фискализације, те да о томе постоји евиденција у Стручној служби Скупштине.

- На сличан, лицемјеран начин, посланички клуб ове странке поступио је и код гласања о закључку о одвозу смећа из насеља Илићка, а што је као рјешење вишегодишњег проблема иницирао управо градоначелник Брчког. Били су једини Срби у Скупштини дистрикта који су гласали против таквог рјешења, а за остајање градске, несанитарне депоније на Илићки, о чему, такође, постоји видео-запис у Скупштини - рекао је Милић.

Милић сматра да је крајње вријеме да посланици СДС-а у Брчком и инспиратори такве политике поднесу оставке и престану каљати часно име СДС-а, странке која је постојала и водила српску политику, све док је нису окупирали они који су личне и породичне интересе ставили далеко испред општих.

- О томе сам, такође, у сваком тренутку, спреман да разговарам, и то веома јавно, отворено и веома детаљно. До тада, замолио бих брчански СДС да престане завађати српски народ, ради јефтиних политичких поена - истакао је Милић.