latinica  ћирилица
04/12/2019 |  19:24 | Аутор: РТС

Напредак шокирао Партизан

Фудбалери Напредка из Крушевца савладали су Партизан у Хумској са 3:2 (2:1) у мечу 19. кола Линглонг Суперлиге Србије.

Изузетно занимљив меч одиграли су Партизан и Напредак. Напредак је у Београд дошао да се надиграва са Партизаном. "Црно-бијели" су створили више изгледнијих шанси, промашили неке стопостотне. Крушевљани су успјели да казне те неискоришћене прилике и стигну до изједначења, а потом у фото-финиши и до побједе и веома важна три бода.

Партизан је напао од првог судијиног звиждука. Ређале су се прилике пред голом гостију, промашивали су Сума, Садик и Асано. С друге стране и Напредак је створио неколико прилика, али без реализације.

Партизан је до предности стигао у 13. минуту. Асано је упутио центаршут са десне стране, на ивици шеснаестерца био је Садик, који проналази Суму, овај прецизним ударцем погађа мрежу гостију.

"Црно-бијели" су увећали предност у 34. минуту. Послије велике гужве у казненом простору гостију најбоље се снашао Сума и пронашао пут лопти до мреже.

Гости из Крушевца смањили су предност у 43. минуту. Полуконра Напредка, лопта на лијевој страни долази до Вукадиновића који је био у ситуацији један на један са Стојковићем и изашао као побједник.

Друго полувријеме донијело је отворену игру на обје стране. Партизан је желио да стигне до трећег гола. Ређале су се шансе пред голом Милошевића, који је излазио као побједник. Наизгледнију шансу имао је Садик, одлично се снашао у казненом простору, ослободио се чувара, преварио голмана, али лопта се након ударца одбила од стативе.

Услиједила је казна. Гости су до изједначења стигли у 83. минуту. Послије корнера створила се велика гужва у казненом простору, послије ударца лопта се одбила до Бјелоша, који је прослиједио у празну мрежу.

Партизан је након изједначења настави са нападима, своје шансе нису искористили прије свих Натхо, Урошевић и Асано.

Нова казна за "црно-бијеле", у посљедњим моментима сусрета, у четвртој минути надокнаде, велика грешка одбране Партизана, послије неколико пасова лопта долази до Ескића, који је био сам испред Стојковића и успио да га савлада.

Линглонг Суперлига 19. коло:

Инђија - Рад 1:0 (Илић 13)
Чукарички - ТСЦ 2:1 (Шапић 82, Видосављевић 88 - Тумбасевић 34)
Младост - Црвена звезда 0:1 (Бен 63)
Вождовац - Раднички Ниш 1:0 (Девић 90+2)

Мачва - Јавор 2:1
Партизан - Напредак 2:3
Спартак - Пролетер 4:1
Војводина - Радник 1:0

Табела:
Црвена звезда 49 бодова, Војводина 42, Чукарички 40, Партизан 38, ТСЦ 33, Вождовац 32, Раднички Ниш 28, Спартак 28, Младост 25, Напредак 21, Јавор 20, Пролетер 16, Радник 16, Инђија 14, Рад 11, Мачва 8.