latinica  ћирилица
03/12/2019 |  16:55 | Аутор: СРНА

Клокић: Перспективне области - привреда, туризам и универзитетска сарадња

Привреда, туризам и сарадња универзитета у покрајини Баден-Виртенберг и Републици Српској перспективне су области сарадње са Њемачком, сагласили су се данас у Бањалуци министар за европске интеграције и међународну сарадњу Српске Златан Клокић и њемачки посланици Штефан Кауфман и Рејмод Хасе.
Клокић са њемачким посланицима - Фото: РТРС
Клокић са њемачким посланицимаФото: РТРС

Посебно је наглашено јачање веза и размјена наставног кадра између универзитета, нарочито у области техничких наука, што отвара могућност за сарадњу са компанијама из аутомобилске и машинске индустрије, саопштено је из Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Српске.

Кауфман, који је посланик Хришћанско демократске уније /ЦДУ/ у Бундестагу, и Хасе, посланик ЦДУ у парламенту Баден-Виртенберга, понудили су могућност учешћа и представљања туристичких потенцијала Републике Српске на престижном авантуристичком сајму туризма у Штутгарту, највећем те врсте у Њемачкој.

На састанку, којем је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Њемачкој Мићо Ћетковић, размијењена су мишљења у вези са позицијом Српске у БиХ и политичкој ситуацији, као и о европским интеграцијама и међународној сарадњи.

Састанак, у организацији Представништва Републике Српске у Њемачкој, представља наставак разговора који је предсједник Владе Српске Радован Вишковић имао у Штутгарту ове године.