latinica  ћирилица
03/12/2019 |  15:34 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

Теслић: Цртежима и честиткама малишани подржали хуману акцију (ВИДЕО)

Цртежима и честиткама са симболичним порукама малишани предшколске установе Дјечји вртић "Палчић" из Теслића прикључили су се овогодишњој хуманитарној манифестацији "С љубављу храбрим срцима", чији је покровитељ предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.
С љубављу храбрим срцима - Фото: РТРС
С љубављу храбрим срцимаФото: РТРС

Директор вртића "Палчић" Јела Касаповић рекла је Срни да је овој установи велика част да су дио овогодишње манифестације "С љубављу храбрим срцима".

- Малишане кроз рад и забаву подстичемо да помажу другима - изјавила је Касаповићева и додала да су тим поводом организоване ликовне радиониоце по вршњачким групама.

Она је појаснила да ће свака група радити за себе, те да ће настали цртежи и честитке бити обједињени на јединствен пано који ће бити изложен у Банском двору у Бањалуци у току хуманитране вечери, након чега ће бити поклоњени једном од два новосаграђена дневна центра за дјецу са сметњама у развоју у Бањалуци и Требињу.

- Наши малишани воле ликовне радионице, као и учешћа у хуманим акцијама и дружењима - рекла је Касаповићева и указала на досадашње учешће у хуманитарним акцијама.

Средства прикупљена у 10. хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" биће искориштена за изградњу дневних центара за дјецу са сметњама у развоју у Бањалуци и Требињу.

Кампања за хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима" почела је 1. децембра, а донаторско вече под високим покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић биће одржано 22. децембра у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Од 1. до 31. децембра активан је "М:телов" хуманитарни број 1411. Грађани ће позивом на овај број подржати акцију са једном КМ, док ће током донаторске вечери бити у прилици да разговарају са неким од познатих личности које подржавају акцију.

Средства прикупљена у десетој по реду хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" биће искориштена за изградњу дневних центара за дјецу са сметњама у развоју у Бањалуци и Требињу.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

Партнери предсједника Републике и у овогодишњој хуманитарној акцији су млади умјетници из различитих дијелова Републике Српске, који ће својим умјетничким перформансом покушати да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре.