latinica  ћирилица
03/12/2019 |  15:16 ⇒ 15:16 | Аутор: РТРС

Балет на леду "Лабудово језеро" у Бањалуци

Најпознатија балетска представа на свијету "Лабудово језеро" Петра Иљича Чајковског одржаће се у Бањалуци у изведби ансамбла Руског државног балета на леду из Санкт Петербурга 11. децембра у СД Борик.
Лабудово језеро - Фото: РТРС
Лабудово језероФото: РТРС

Уз Београд, Бањалука ће бити једини град у региону који ће и ове године имати привилегију да ужива у овом балетском спектаклу на леду.

- Захваљујући изузетном пријему наших бањалучких домаћина, сјајној организацији и многобројним љубитељима балета на леду који изводимо, Бањалука се изборила за статус омиљеног града на нашој европској турнеји. Заиста се радујемо поновном сусрету са овдашњом публиком - изјавила је солисткиња балета Вера Осипенко.

Руски државни балет на леду из Санкт Петербурга је један од бисера Русије, основан 1967. године. Комбинацијом умјетничког клизања и елемената класичног балета, осваја публику широм свијета. Одржали су преко 9.000 наступа у распродатим дворанама на најпрестижнијим позорницама свијета - лондонски Royal Albert Hall, Sadler u Wells-u, Singapur Esplanade, Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape…

Сваку представу овог јединственог умјетничког перформанса на леду прате раскошна сценографија и велики број оригиналних костима, уз свјетлосне ефекте и квалитетан звук.

Улазнице по цијени већ од 15 КМ у продаји су од 1. новембра, на продајним мјестима испред РК Боска и на благајни СД Борик.