latinica  ћирилица
03/12/2019 |  13:32 ⇒ 16:44 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Стајемо са куповином оружја

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас додатне реформе Војске Србије. Вучић је рекао да ће Србија стати са куповином оружја и да ће на паметан начин развијати комплетан систем одбране.
Александар Вучић (Фото: TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb)

- Донијели смо одлуку, разговарао сам с Вулином и Мојсиловићем, ми ћемо ићи на додатне реформе наше војске, да је правимо још мобилнијом, још бржом у системском смислу, али не у смислу куповине оружја као што наши људи мисле, напротив, чак ћемо стати с куповином оружја - рекао је он на конференцији за новинаре након разговора са бјелоруским предсједником Александром Лукашенком.

Вучић је рекао да ће Србија на паметан начин развијати систем одбране, како би била много снажнија него данас.

- Од Бјелорусије по том питању можемо да научимо много тога - рекао је он.

Коментаришући војску, Лукашенко је рекао да Бјелорусија има велико искуство у многим областима, а посебно у области војске и безбједности, пошто је та земља проглашена за земљу број један по питању безбједности.

- Слажем се са Вучићем да је војска потреба, мобилна, јака која може да дјелује. Рекао сам то својевремено и Милошевићу и предсједницима који су били послије њега. Ви сте данас напокон почели да радите на својој војсци - навео је Лукашенко.

Повезане вијести:

Вучић Лукашенку: Никада нећемо заборавити посјету 1999.