latinica  ћирилица
03/12/2019 |  13:02 | Аутор: СРНА

Нема одговора на питање ко је налогодавац и убица Ивановића

Грађанска иницијатива "Слобода, демократија, правда" оцијенила је данас да ни у подигнутој оптужници против шесторо Срба осумњичених да су наводно умијешани у убиство Оливера Ивановића нема одговора на питање на коме они 22 мјесеца инсистирају - ко је налогодавац и убица предсједника те партије.
Убиство Оливера Ивановића - Фото: РТРС
Убиство Оливера ИвановићаФото: РТРС

- Подиже се оптужница против секретарице Оливера Ивановића којој се ставља на терет сарадња са осумњиченим лицима који су координисали у убиству Оливера Ивановића, које осумњичена Силвана Арсовић не познаје нити је икада имала контакт са њима и ставља јој се на терет да је била свјесна да су камере биле насилно заустављене да не би снимиле извршено дјело - убиство - наводи се у саопштењу СДП-а.

Чланови ове иницијативе наводе да су 22 мјесеца слушали разна препуцавања, лажне спекулације и дезинформације, доживљавали вођење психолошког рата и притисака без конкретних доказа и сазнања.

- СДП интересују конкретни докази и тражи да се адвокатима оптужене Силване Арсовић коначно доставе списи предмета и јасни докази, уколико постоје, за кривично дјело које јој се ставља на терет - наводи се у саопштењу.

Специјално тужилаштво Косова поднијело је Основном суду у Приштини оптужницу против Недељка Спасојевића, Марка Рошића, Драгише Марковића, Силване Арсовић, Рада Басаре и Жарка Јовановића, у оквиру случаја убиства Оливера Ивановића.

Специјално тужилаштво наводи да су Спасојевић, Рошић и Басара у притвору, док су за наводно организаторима ове групе Миланом Радојичићем, Звонком Веселиновићем и Жечком Бојићем расписане међународне потјернице јер су у бјекству.

Оливер Ивановић убијен је испред сједишта Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" у сјеверном дијелу Косовске Митровице 16. јануара прошле године, са шест хитаца испаљених из, како се сумња, возила у покрету.