latinica  ћирилица
03/12/2019 |  11:43 ⇒ 11:46 | Аутор: Б92

Ирачка дјевојка се суочила са отмичарем, припадником ИД (ВИДЕО)

Била је отета и продата са 14 година као сексуална робиња. Коначно је добила прилику да се суочи се са својим отмичарем, припадником Исламске државе.
Ашвак Хаџи Хамид суочена са својим мучитељем - Фото: Screenshot
Ашвак Хаџи Хамид суочена са својим мучитељемФото: Screenshot

Емотивни тренутак у ком се сломила Ашвак Хаџи Хамид постао је виралан.

Стојећи пред својим злостављачем тражила је одговоре, док је заробљени милитант стајао погнуте главе, одбијајући да погледа своју жртву у очи током сусрета.

- Зашто си ми то учинио? - питала је она у видеу који је снимила ирачка ТВ, захтијевајући од свог злостављача да подигне главу и да се суочи са њом.

- Уништио си ми живот. Све си ми узео. Све о чему сам сањала - рекла је видно потресена.

Прије овог сусрета, Хамид је храбро испричала како је била међу 300-400 дјевојчица и жена из племена Јазиди које су биле продате као робиње након што је хиљаде мушкараца убијено од стране терориста Исламске државе на планини Синџар 2014. године.

Хамид се присејтила како ју је милитант, звани Абу Хамам, купио на пијаци робова у Мосулу у Ираку. Као робиња знала је да буде силована и претучена и неколико пута у току једног дана.

- Сада знаш шта је мучење, шта је усамљеност. Да имаш било какав осјећај, не би ме силовао када сам имала 14 година. Имала сам година колико и твој син, твоја кћерка - наставила је, прије него што се коначно онесвијестила и срушила на земљу испред свог мучитеља везаног лисицама.

Хамид је побјегла у Њемачку 2015. године и почела је да гради нови живот. Међутим, била је приморана да се поново суочи са својом траумом када је налетјела на Хамама у једној улици у Штутгарту.