latinica  ћирилица
03/12/2019 |  07:30 ⇒ 11:10 | Аутор: РТРС

Вишковић у Пекингу са представницима АВИК-а

Премијер Републике Српске Радован Вишковић током тродневне посјете Кини одржаће више састанака у Пекингу са представницима Кинеске националне аеро-технолошке корпорације за међународни инжењеринг /АВИК/, која је заинтересована да са Владом Српске партнерски реализује велике пројекте у енергетици и другим областима.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић ће посјетити и Индустријску и комерцијалну банку Кине, најављено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Заједно са Вишковићем у посјети Кини бораве министар енергетике и рударства Петар Ђокић и генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић.

Ђокић је јуче рекао да су кинески партнери заинтересовани за сарадњу у области енергетике, конкретно за изградњу хидроелектрана у Српској, те да се очекује и њихов позитиван став за изградњу једне цементаре и фабрике цијеви посебне намјене.

- Потписаћемо и меморандум о заједничком раду на изради студије за изградњу аеродрома у Требињу - изјавио је Ђокић за Радио Републике Српске.

Делегација Владе Српске требало би да са кинеским партнерима потпише уговор о изградњи три хидроелектране. Улагања би требало да почну сљедеће године у првом кварталу, а инвестиција са осталим пројектима, осим енергетике, износила би најмање 170 милиона КМ.