latinica  ћирилица
02/12/2019 |  19:42 ⇒ 04/12/2019 | 08:33 | Аутор: РТРС

КУД "Босиљак" подржао акцију "С љубављу храбрим срцима"

У оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", 22. децембра, у Банском двору у Бањалуци биће одржано Донаторско вече. Млади таленти из цијеле Српске, који ће наступити на Донаторској вечери, радо су се одазвали позиву предсједнице Републике Жељке Цвијановић, да буду њени партнери у овој акцији. Међу њима је и КУД "Босиљак" из Дервенте.

Када дјеца помажу дјеци, онда то има посебан значај. Чланови дјечијe групe КУД "Босиљак" из Дервенте, поносни су што су и они партнери предсједнице Републике Српске у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", која се одржава већ десету годину.

КУД "Босиљак" може да се похвали богатим искуством и бројним наградама, а највећа награда им је што они најмлађи показују велико интересовање за очување народне традиције и обичаја, као културног идентитета.

Сва прикупљена средства намијењена су изградњи дневних центара за дјецу с потешкоћама у развоју у Бањалуци и Требињу. Учествујући у хуманитарним акцијама, ови малишани од најранијег дјетињства уче да буду добри људи, али дају и велику лекцију одраслима, позивајући их да крену њиховим стопама.