latinica  ћирилица
02/12/2019 |  14:52 ⇒ 03/12/2019 | 00:40 | Аутор: РТРС

За Дан Републике свечани дефиле, академија, одликовања... (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић предсједавала је данас првом сједницом Организационог одбора за прославу Дана Републике Српске 2020. године.
Организациони одбор за прославу дана Републике - Фото: РТРС
Организациони одбор за прославу дана РепубликеФото: РТРС

На сједници, која је одржана у Палати Републике, конституисан је Одбор за прославу Дана Републике Српске, усвојен приједлог Програма прославе и формирана Радна група за припрему и реализацију прославе Дана Републике.

Чланови Одбора, утврдили су да ће централни догађаји поводом прославе Дана Републике, као и претходних година, бити свечани дефиле на Тргу Крајине и Свечана академија у Спортској дворани Борик.

Фото: РТРС

Програмом прославе Дана Републике Српске 2020. године, за бројне делегације, предвиђени су пријеми код предсједнице Републике Српске.

Програмом обиљежавања предвиђено је и одржавање сједнице Сената Републике Српске, као и додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима.

Фото: РТРС

Такође, предвиђено је полагање вијенаца и цвијећа на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а, Спомен костурници, Споменику бањалучким бебама, као и на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Дан Републике Српске биће обиљежен у свим градовима и општинама Републике Српске, као и у Брчко Дистрикту.