X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
28/11/2019 |  12:19 ⇒ 12:29 | Извор: sputniknews.com

Вучић одговорио на извјештај Пентагона: Нико у моје име неће доносити одлуке

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да притисци на Србију и оптужбе које долазе са различитих страна говоре о исправности и снази српске политике самосталности и независности.
Александар Вучић (Фото: predsednik.rs) -
Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Упитан како коментарише извјештај Пентагона и упозорење њему због сарадње са Русијом и то у тренутку кад је, са других страна, критикован за погоршање односа са Русијом, те да ли ће Србија моћи да издржи притиске и шта ће предузети по том питању, Вучић је истакао да ће одлуке о Србији наставити да доносе грађани Србије, без обзира на разне притиске.

- Ти притисци и оптужбе из цијелог свијета — из Америке да смо блиски с Русима, а неки у земљи говоре како смо против Руса. Ја мислим да то довољно говори о исправности и снази српске политике - рекао је Вучић и додао да је "та снага у нашој самосталности и независности, у томе да сами доносимо одлуке".

- Неће у моје име доносити одлуке нико ни у Вашингтону, ни у Бриселу, ни у Москви, ни било гдје друго - рекао је Вучић у Крагујевцу.

Додао је да одлуке о политици Србије доносе грађани Србије, и да то каже "с миром", иако многи људи не знају како је тешко очувати независност и суочавати се са притисцима.

- Видио сам сијасет текстова како треба Вучићу запријетити. Ви пријетите, а ми ћемо да градимо и радимо - рекао је Вучић.
Додао је и да ће Србија наставити да сарађује са свијетом, додајући да ће ускоро са "америчким пријатељима" бити потписани важни уговори за изградњу коридора недалеко од Крагујевца, те да иде у Сочи на састанак са руским предсједником Владимиром Путином.

- Сви ти текстови и сви притисци који се појављују, резолуције и декларације, говоре све што ја саопштавам сваког дана, а то говори о другачијој позицији Србије, важности Србије, снажнијој позицији, али и њеној независности и самосталној политици - рекао је Вучић.