latinica  ћирилица
28/11/2019 |  11:12 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Још више унаприједити сарадњу Српске и Војводине

Делегација Скупштине Војводине, коју је предводио предсједник парламента Иштван Пастор, посјетила је Народну скупштину Републике Српске у Бањалуци.

Предсједник НСРС Недељко Чубриловић, истакао је да су на састанку размијенили мишљења о важним питањима за грађане.

- Прошли смо кроз протокол који је потписан 2011. године. Морамо стварати предуслове за бољу сарадњу у области привреде и високог образовања. Сарадња са општином Фоча најбољи је примјер те сарадње из ранијег периода. У прилог тој чињеници говори да на свако слободно мјесто за упис имају четири кандидата. Неко ко има такав ресурс сигурно има и квалитетан кадар који излази са дипломом те установе - истакао је Чубриловић.

Он се захвалио Пастору, те истакао да су договорили и даљу сарадњу, а најављен је и нови састанак делегација крајем фебруара.

Пастор је исказао захвалност што су имали прилику да бораве у Бањалуци.

- Разговарали смо о путу иза нас и ономе шта нам је чинити даље. Ово није међурегионална сарадња, већ сарадња нас са самим собом. Проблеми су исти, али и амбиције и намјере. Обострано смо се обавезали да ћемо учинити све да конкретни пројекти буду реализовани на нивоу индивидуалних и приватних идеја у сфери бизниса или другим областима - рекао је Пастор.

Према његовим ријечима, договорено је да у фебруару буде одржан састанак Групе пријатељства двије скупштине на којем ће бити разговарано о проширењу или модификацији споразума о сарадњи јер се појављују нове идеје које нуде и нове шансе.

Пастор је рекао да планирају и да на једну листу ставе све досадашње садржаје и конкретне резултате сарадње чиме би показали животну снагу сарадње Народне скупштине Републике Српске и Скупштине Аутономне Покрајине Војводине.