latinica  ћирилица
20/11/2019 |  15:49 ⇒ 15:57 | Аутор: РТРС

Ћорић: У Савјет министара долазе они које је бирао народ

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Недељко Ћорић изјавио је да опозиција у Српској негативно реагује на договорено формирање Савјета министара због тога што се прекида њихово неадекватно представљање српског народа из Републике Српске у Сарајеву.
Недељко Ћорић - Фото: РТРС
Недељко ЋорићФото: РТРС

- Све изјаве које долазе из опозиције указују на њихову нервозу и незадовољство јер су, вјероватно, имали обећања да ће они и даље остати у Савјету министара - рекао је Ћорић.

На конференцији за новинаре Градског одбора СНСД-а Бијељина, чији је предсједник, Ћорић је поздравио усаглашен приједлог за предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтију и истакао да је Програм реформи докумет који не прејудицира чланство БиХ у НАТО и не обавезује Републику Српску да прихвати чланство у том савезу.

Он је истакао да сви именовани и изабрани представници Републике Српске у заједничким институцијама БиХ треба јасно да заступају ставове Републике Српске.

- СНСД подржава изворни Дејтонски споразум који је гаранција мира и стабилности на овим просторима и тиме просперитета, како Републике Српске, тако и државне заједнице БиХ - поручио је Ћорић.

Говорећи о локалним темама, он је критиковао стање у предузећима чији је оснивач град Бијељина, а која послују са губицима, наводећи као примјере "Водовод и канализацију", градску Апотеку, Бању Дворове и "Еко-деп".

- Упозоравали смо да ће недомаћински однос градоначелника Миће Мићића према јавним средствима у тим предузећима, као и огромно запошљавање ради задовољавања коалиционих потреба на локалном нивоу, изазвати штету за запослене у предузећима и све грађане који су корисници њихових услуга и пуне буџет града - рекао је Ћорић.