latinica  ћирилица
20/11/2019 |  15:32 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Брендирање производа од великог значаја за Републику Српску

У Требињу је одржана Конференција "Брендирање домаћих производа-наше је боље". Истакнут је значај брендирања домаћих производа, али и брендирање туристичких услуга, нарочито у Требињу, као туристичком мјесту број један у Српској.

Брендирање производа из етно и гастро понуде, као и у области прерађевина од љековитог биља којим обилује Херцеговина, значајно је и због тога што би донијело већу зараду домаћем привреднику, посебно на тржишту земаља Европе. Искуства су ово винара и прерађивача љекобиља.

Брендирање и маркетинг веома су значајни за Републику Српску и све наше привреднике, сматра министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић.

- Министарство трговине и туризма предузима многе кораке како би се питање брендирања подигло на виши ниво, а наши привредни произвођачи били диференцирани по квалитету и препознатљиви у земљама региона и на европском тржишту - нагласила је Гашићева.

- Аутентични херцеговачки производи као што су вина, сиреви, грах пољак већ имају добру продају и квалитет - изјавио је градоначелник Требиња Мирко Ђурић.

Након одрађених анализа и утврђене исправности производа, наредни корак за остале произвођаче је брендирање, како би домаћи производи могли бити пласирани, прије свега, на тржиште Европске уније.