latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:41 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Стевандић: Хистерична реакција опозиције

Предсједник Српског клуба Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић рекао је Срни да је хистерична реакција опозиције настала због именовања Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара, те да им усвојени Програм реформи БиХ само алиби и прича да је неко нешто издао.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Хистерија је настала јер се некоме план изјаловио - оцијенио је Стевандић.

Осврћући се на Програм реформи БиХ који је јуче увојило Предсједништво БиХ, Стевандић је подсјетио да се измјене Устава БиХ доносе уз сагласност ентитета и конститутивних народа.

- Према томе, питање уласка у НАТО је питање измјена Устава, а ту је Република Српска јединствена и има одлуке својих органа и не може то замијенити било какав документ, поготово не онај у коме се не наводи никакав план за приступање - рекао је Стевандић.

Предсједништво БиХ је на јучерашњој ванредној сједници у Сарајеву донијело одлуку о именовању Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара и усвојило Програм реформи БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик нагласио је јуче да документ Програм реформи БиХ не прејудицира чланство БиХ у НАТО, нити нарушава војну неутралност.

У овом документу, између осталог, јасно је наведено да се "Програм реформи БиХ подноси без прејудицирања коначне одлуке о чланству, а за чије усвајање ће бити потребна додатна одлука Предсједништва и Парламентарне скупштине БиХ".