latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Више о шпијунској афери сутра

Министар одбране Србије Александар Вулин каже да је у посљедњих 24 сата, уз начелника ВБА генерала Ђуру Јованића, имао више разговора са Врховним командантом Војске Србије Александром Вучићем и да сутра очекује више информација о наводној шпијунској афери.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Премијерка Ана Брнабић рекла је раније данас да је Вучић дао налог Војнобезбедносној агенцији да истражи могућу шпијунску аферу, у којој руски шпијуни врбују српске агенте.

Вулин је рекао да Вучић прикупља информације, додавши да очекује да у току сутрашњег дана позове и окупи све шефове обавјештајних и контраобавјештајних служби, као и начелника генералштаба Војске Србије.

- Ситуација је озбиљна и врховни комадант ће закључке донијети послије подробног и стрпљивог разматрања - рекао је министар одбране Србије за Танјуг, одговарајући на питање шта може да каже о наводној шпијунској афери.

Додао је да за њега постоје неке ствари које су неспорне, али да је сигуран да се иза завесе крије и покушај удаљавања Србије од политике војне неутралности.

- Вјерујем у праведност, проницљивост и независност Алксандра Вучића у доношењу одлука - закључио је Вулин.