latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:26 | Аутор: СРНА

Бјелица: Поштовање предсједника је ствар политичке културе

Поштовати интегритет предсједника Србије Александра Вучића ствар је политичке и сваке друге културе, шта год о његовој личности мислио сада већ бивши министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић /СДС/, изјавио је потпредсједник СДС-а Милован Бјелица.
Милован Бјелица - Фото: РТРС
Милован БјелицаФото: РТРС

Коментаришући Мектићеву вулгарну поруку Вучићу објављену на Твитер налогу, Бјелица је оцијенио да је Мектић показао и неосјетљивост на здравствено стање српског предсједника.

Он каже да може да разумије Мектићеву изнервираност или револт, али не и стил, рјечник и начин на који се изражава.

- Не само сада када је ријеч о порукама упућеним Вучићу и руском амбасадору /Петру/ Иванцову, већ иначе. Мора се водити рачуна о односима са руководством Србије, бити одмјеренији и схватити сопствену, али и позицију странке - поручио је Бјелица.

Након што је Вучић јуче честитао српском члану Предсједништва Милораду Додику на постигнутом договору у вези са именовањем предсједавајућег Савјета министара, Мектић је упутио непримјерене поруке предсједнику Србије.

Мектић је, између осталог, поручио Вучићу:"Иди лијечи се, како су само била фина три дана без тебе", те послао ироничну и подругљиву примједбу Амбасади Русије у БиХ: "Већ други дан чекамо да се огласи руска Амбасада и његова екселенција Иванцов".