latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:21 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Хитна сједница Представничког дома ПС БиХ

У Сарајеву је у току хитна сједница Представничког дома Парламетнарне скупштине БиХ са само једном тачком дневног реда - захтјев за разматрање Приједлога измјене и допуне Пословника Представничког дома ПС БиХ.
Представнички дом ПС БиХ - Фото: РТРС
Представнички дом ПС БиХФото: РТРС

Захтјев су поднијели посланици Мирко Шаровић, Драган Мектић, Бранислав Бореновић и Мира Пекић.

Ова иницијатива подигла је много прашине и додатно заоштрила односе између два политичка блока у Републици Српској. Предлагачи поручују да им је једини циљ да се деблокира Парламентарна скупштина и усвоје финансијски споразуми од стотину милиона марака, од којих се многи односе и на Републику Српску, док СНСД и партнери поручују да се тим измјенама СДС и ПДП опасно играју са надлежностима Српске.

Српски клуб и Клуб СНСД-а у Представничком дому доставили су имена за Комисије, а јучерашње именовање Зорана Тегелтије додатно је обесмислило ову иницијативу. Остаје да се види хоће ли измјене Пословника добити потребну већину током гласања.

Иначе, сједница Комисије за припрему Савјета заказана је за 14.00 часова, а сат касније засједаће и Колегијум Представничког дома, на којем би била усаглашена динамика именовања парламентарних комисија.