latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:08 ⇒ 12:31 | Аутор: sputniknews.com

Руска љепотица не може на такмичење у Америку

Представница Русије Алина Сањко кривицом САД је изгубила шансу да понесе круну најљепше на такмичењу Мис универзум, које ће 8. децембра бити одржано у Атланти, у америчкој држави Џорџија, пише Спутњик.
Алина Сањко (Фото: Sputnik/Виталий Белоусов) -
Алина Сањко (Фото: Sputnik/Виталий Белоусов)

Директорка Мис Русије, Анастасија Бељак, је рекла да је руски тим учинио све како би обезбиједио учешће Русије на такмичењу Мис универзум у САД, али да су због организационих пропуста и потешкоћа са добијањем визе морали да откажу учешће.

Проблем је настао пошто су организатори Мис универзума касно информисали руску страну о датуму и мјесту одржавања такмичења, па због компликоване и дуге процедуре добијања америчке визе није било времена да се аплицира, као ни да се обаве квалитетне припреме за такмичење.

Бељакова је нагласила да је Алина Сањко требало да представља земљу на два међународна такмичења - Мис универзума у САД и Мис свијета у Великој Британији.

Како је навела, Сањкова ће учествовати на избору за Мис свијета 14. децембра у Лондону.

Сањкова је титулу Мис Русије добила у априлу ове године. Двадесетогодишња љепотица из града Азова, из Ростовске области, награђена је побједничком круном и са три милиона рубаља (око 42,4 хиљаде евра).