latinica  ћирилица
19/11/2019 |  21:12 ⇒ 21:13 | Аутор: РТС

Руси надиграли "орлиће"

Млади фудбалери Србије поражени су од селекцијом Русије са 2:0 у шестом колу квалификација за Европско првенство у оквиру Групе 5, у утакмици на стадиону Чаир у Нишу.
Млада репрезентација Србије (Фото: ФСС) -
Млада репрезентација Србије (Фото: ФСС)

Головима већ у првом полувремену, селекција Русије је обезбиједила побједу која им је учврстила прву позицију у Групи 5.

"Орлићи" су добро почели и офанзивном игром већ у првих неколико минута изградили неколико добрих шанси, али је све остало на томе јер је изустала реализација.

Селекција Русије већ у другом нападу, у деветом минуту игре, успјева да дође до вођства голом Федора Чалова, који излази сам пред голмана репрезентације Србије и успјева да пласира лопту по земљи у мрежу.

Тим Србије је наставио са офанзивном игром и већ пар минута касније Јовељић погађа стативу. Али је то било све јер у самом финишу првог полувремена Махомед-Шапи Слејманов у 44. минуту поново погађа гол Србије за 2:0.

У другом полувремену ритам игре је знатно опао у односу на први дио меча, а "орлићи" нису успјели да дођу ни до почасног поготка чиме би наговијестили могућност да дођу бар до изједначења.

Послије ове побједе на Чаиру, репрезентација Русије је знатно учврстила прву позицију у Групи 5 са 14 бодова из шест мечева, а Србија остаје на седам освојених бодова.