latinica  ћирилица
19/11/2019 |  10:53 ⇒ 10:56 | Аутор: srpskainfo.com

Дубравка Мацановић прелази на нову терапију; Више нису потребне хуманитарне акције

Дубравка Мацановић, која болује од карцинома плућа и за чије лијечење породица и пријатељи већ мјесецима скупљају неопходан новац, прелази на нову терапију и више неће бити потребе за организовањем хуманитарних акција, објавила је Дубравкина сестра Сузана на свом Фејсбук профилу.
Дубравка Мацановић - Фото: Facebook
Дубравка МацановићФото: Facebook

– Коначно имамо и неке лијепе вијести. По резултатима налаза за које смо слали узорке у Америку терапија се мијења. У даљем току лијечења Дуца ће примати имунолошку тх, али лијек који јој је даље потребан плаћа фонд. Ушла је на листу. Овим ће престати наше вишемјесечне мукотрпне акције за сакупљање новца. Дуца је добро. Надамо се и чврсто вјерујемо да ће уз ову нову тх њен карцином почети да се повлачи – навела је Сузана.

Она је додала да не постоје довољно велике ријечи захвалности које би могла упутити свима вама који су помогли.

 

 

– Више од 100.000 марака до сада смо платили њене лијекове. То без хуманости нашег народа не би било могуће. ХВАЛА! ХВАЛА! ХВАЛА! Терапију коју смо купили, а која мојој сестри више није потребна поклонићемо њеном саборцу, пацијенту који болује од карцинома плућа, а такође купује лијек. Акције заустављамо. Кутије ћемо повући данас и сутра. Лјуди, учинили сте много за моју сестру и нас све породично. Још једном велико хвала – објавила је Сузана Марић.

Тридесетседмогодишњој Бањалучанки Дубравки Мацановић карцином плућа откривен је у мају ове године.

Биолошка терапија, коју је примала сваке три недјеље, коштала је око осам хиљада евра.