latinica  ћирилица
18/11/2019 |  16:48 ⇒ 16:54 | Аутор: РТРС

Бијељина: Ученици Економске школе за помоћ дјеци са Косова и Метохије

Ученици Економске школе у Бијељини организовали су данас хуманитарну акцију продаје колача и прикупљања новца за помоћ Србима на Косову и Метохији.
Арлов са ученицима Економске школе - Фото: РТРС
Арлов са ученицима Економске школеФото: РТРС

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов захвалио је младим људима на овом гесту и укључивању у хуманитарне акције овог одбора за изградњу првог дневног центра у Косовској Митровици за 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју и за божићне и новогодишње поклоне малишанима на Косову и Метохији.

- Поносан сам што млади људи у Републици Српској имају свијест за хуманост и што сагледавају ситуацију српског народа на Косову и Метохији, поготово њихових вршњака - рекао је Арлов.

Он је позвао све ученике основних и средњих школа и све локалне заједнице Републике Српске да се укључе у ове акције, као и у акцију помоћи која се прикупља позивом на хуманитарни број 1412.

- Ученици Економске школе показали су велику зрелост и драго ми је што ће на оваквој дјеци остати будућност Републике Српске - оцијенио је Арлов.

Директор Економске школе у Бијељини Душко Ђурић рекао је да хуманитарне акције сваке године органузују поводом Дана средњошколаца који се обиљежава 17. новембра, а ове године приход је намијењен за помоћ дјеци Косова и Метохије.

Он је похвалио овакав активизам и хуманост младих људи у Републици Српској.