latinica  ћирилица
17/11/2019 |  20:59 ⇒ 21:04 | Аутор: Мондо

Google "поравнао" све зграде у Maps апликацији

Опција, која је неко вријеме доступна у свијету стигла је у регион и - поравнала мапу.
Гугл мапа 3Д (Фото: bgr.com) -
Гугл мапа 3Д (Фото: bgr.com)

Можда вас је изненадио нови интерфејс Google Maps апликације, у којем је све равно, а зграде више нису онакве, какве су иначе у стварном животу.

Макете 3Д мапа су укинуте као уобичајен приказ и сад се Google Maps покрећу са пљоснатом мапом, која је изравнала све зграде, задржавајући само бројеве. Ова опција је од сада и примаран начин приказа навигације.

Ако баш волите да видите 3Д приказ мапе, не брините, јер је Google мислио и на сва. Иако су 3Д макете зграда склоњене, што због бржег учитавања апликације и мање потрошње интернета, то и због лакше обраде мапа на јефтинијим уређајима, могуће их је поново вратити.

Кад учитате мапе погледајте ка претрази и одмах испод ње, након тагова и кључних речи, видећете иконицу слојева, односно начин приказа мапе. Кликните на ту иконицу и учитаће се три типа мапе, што вам у овом тренутку не треба. Одмах испод су и Детаљи мапе, у оквиру којих је сад посебна категорија 3Д. Кликните на 3Д и зграде и објекти ће почети да се издижу изнад мапе. Након пар секунди имаћете некада класичан изглед 3Д Гоогле Мапс апликације.

Једном када изаберете 3Д приказ мапа, требало би да такав начин приказивања остане изабран и за сљедећа учитавања ове апликације.