latinica  ћирилица
17/11/2019 |  19:34 | Аутор: СРНА

Трамп: Бајден је нешто боље од "бијесног пса"

Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је данас је Сјеверна Кореја претјерала и отишла предалеко када је бившег потпредсједника САД Џозефа Бајдена назвала "бијесним псом" кога треба "испребијати на смрт".
Доналд Трамп  (Фото:AP Photo / Mark J. Terrill) -
Доналд Трамп (Фото:AP Photo / Mark J. Terrill)

- Џо Бајден је можда поспан и веома спор, али он није "бијесни пас". Он је, у ствари ипак нешто боље од тога - написао је Трамп на Твитеру.

Новинска агенција Сјеверне Кореје КЦНА објавила је да је Бајден показао "пренагљеност када се усудио да оклевета дигнитет врховног руководства Сјеверне Кореје".

- Бијесни пси као што је Бајден могу да повриједе много људи ако им се дозволи да трче наоколо. Такве псе потребно је испребијати штапом на смрт - наводи КЦНА.

Није јасно шта је тачно испровоцирало Пјонгјанг да овако реагује. Љутита реакција је услиједила након што је Баједенов изборни штаб осудио Трампову спољну политику, рекавши да су "диктатори и тирани хваљени, а савезници гурнути у страну".

Разговори Вашингтона и Пјонгјанга о споразуму и денуклеаризацији Сјеверне Кореје су у застоју након што је пропао сусрет Трампа и лидера Сјевера Ким Џонг Уна у Ханоју у фебруару.

Пјонгјанг је данас поздравио вијест да су заједничке војне вјежбе САД и Јужне Кореје одгођене, наводи АФП.