latinica  ћирилица
17/11/2019 |  13:23 ⇒ 17:24 | Аутор: СРНА

Предложен притвор осумњиченим за производњу и промет дроге

Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је одређивање мјере притвора против Миладина Видачковића /45/, Слађане Видачковић /45/, Расима Хајдера /21/ и Памеле Дукић /20/, сви из Градишке, који се сумњиче за неовлаштену производњу и промет опојних дрога, речено је Срни у овом тужилаштву.
Акција “Мерлин 2” - приведени у ПУ Градишка (Фото: Srpskainfo/RAS Srbijа) -
Акција “Мерлин 2” - приведени у ПУ Градишка (Фото: Srpskainfo/RAS Srbijа)

Из тужилаштва наводе да се Миладин Видачковић сумњичи и за кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога, а Слађана Видачковић и за кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Тужилац је предложио притвор због постојања опасности од бјекства, због постојања нарочитих околности које указују да би боравком на слободи могли утицати на свједоке, те због бојазни да ће поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Ова лица се сумњиче да су од 2016. до 2019. године вршили набавку и препродају марихуане корисницима на подручју Бањалуке и Градишке.

Ухапшени су у оквиру акције кодног назива "Мерлин два", коју су заједно спровели Окружно јавно тужилаштво Бањалука, Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, те полицијске управе Бањалука и Градишка.