latinica  ћирилица
17/11/2019 |  11:58 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

Зворник: Програм подршке запошљавању младих са ВСС

У Зворнику је почела реализација Програма подршке запошљавању младих са високом стручном спремом у статусу приправника за 2019. годину, који заједнички реализују Градска управа и Завод за запошљавање Републике Српске. Девет младих високообразованих људи, од којих су троје дјеца погинулих бораца, добило је прилику да одради приправнички стаж у Градској управи, у трајању од годину.

Прилику да заснују радни однос добила су два дипломирана правника, троје дипломираних економиста, те дипломирани инжињери архитектуре, саобраћаја и пољоприведе. Међу њима је и дипломирани менаџер безбједности Александар Ивановић који је истакао да је статус приправника добра прилика, како каже, да научи нове послове и стекнем нова радна искуства.

У градском Одјељењу за урбанизам и просторно планирање своје знање проширује и Наташа Драшковић, дипломирани инжењер архитектуре.

- Добили смо прилику да стекнемо прво искуство у струци и прилику да полажемо државни испит након одрађеног приправничког стажа додала је Драшковићева.

У наредних годину дана највећи дио приправника упознаће се са радом свих градских одјељења и стећи добру основу за даље. Слађана Тијанић, шеф Одсјека за управљање људским ресурсима, изразила је задовољство што могу да изађу у сусрет младим људима, да заснују први радни однос, те да крену са стицањем знања из своје струке.

Овим пројектом желимо исказати поштовање према младим и образованим људима и уједно им омогућити да остваре први пословни корак, истиче градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Идентичан пројекат реализован је и прошле године, а приправнички стаж одрадило је девет високообразованих Зворничана.