latinica  ћирилица
15/11/2019 |  22:50 | Аутор: klix.ba

Италијани прејаки за Змајеве, убједљив пораз БиХ

Фудбалери Италије с лакоћом су славили у Зеници у 9. колу квалификација за Евро 2020. године против репрезентације БиХ резултатом 3:0.
Босна и Херцеговина-Италија - Фото: klix.ba
Босна и Херцеговина-ИталијаФото: klix.ba

Први су на сусрету озбиљније запријетили Змајеви. У 8. минути Пјанић је извео корнер, Бичакчић је одлично шутирао главом, али Донарума је још боље одбранио.

Десетак минута касније и Шехић је морао "загријати дланове" након шута Бернардесчија, те је спасио чист погодак.

У 21. минути Азури су повели. Након лијепе акције по лијевој страни лопта је дошла до Аћербија који је сјајним дриблингом избацио Пјанића из равнотеже, те неометан матирао Шехића са десетак метара за 1:0.

Након примљеног поготка услиједила је боља игра бх. селекције, али је Џеко упропастио неколико обећавајућих напада.

У јеку напада Змајева Азури су стигли до другог поготка. У 37. минути Колашинац је погријешио, Белоти је додао Инсињеу који шутира искоса са десне стране Ковачевићу кроз ноге и матира Шехића за 2:0.

У 38. минути Донарума је два пута чудесно интервенисао. Најприје је маестрално одбранио ударац Цимирота и одбио лопту у корнер, а након убачаја из угла одбранио је зицер и Ковачевићу.

Италија је до трећег поготка стигла у 53. минути сусрета. Барела је сјајно упослио Белотија који је видио да је Шехић лоше постављен и рутински га је матирао са ивице казненог простора и зарадио аплаузе публике са Билиног Поља.

У 64. минути Инсиње је покушао стићи до другог поготка, но његов ударац из даљине крајњим напором је зауставио Шехић.

До краја сусрета није било превише узбуђења и Италијани су уписали девету побједу из исто толико сусрета, док су Змајеви пали на претпосљедње мјесто на табели.

Репрезентација БиХ, која се већ опростила од пласмана на Евро кроз квалификације, посљедњи сусрет квалификација игра за три дана у Вадузу против селекције Лихтенштајна.

Након тога услиједиће тромјесечна пауза прије утакмица баража које су остале као једина шанса за пласман на Евро.