latinica  ћирилица
15/11/2019 |  13:06 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

СДС и ПДП не поштују Закључке скупштине; СНСД одлучио да их заустави

С обзиром на то да су се СДС и ПДП оглушили о Закључке Народне скупштине Републике Српске од којих се један односио и на Пословник о раду Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и наставили да инсистирају на његовој измјени, СНСД је одлучио да их заустави тако што је предложио своје чланове у комисије Парламента, саопштено је из СНСД-а.
Застава СНСД-а и Републике Српске - Фото: РТРС
Застава СНСД-а и Републике СрпскеФото: РТРС

- Да то нисмо урадили, СДС и ПДП би ушли у измјене Пословника у чему би им помогла СДА. Осим што су одбили позив на српско јединство, СДС и ПДП су показали да им одлуке највишег законодавног тијела у Републици Српској не значе ништа и да они имају обавезе према другим рукама које гласају за њих, иако су гласове и мандате добили у Републици Српској -  наглашавају из СНСД-а.

У саопштењу се истиче да су "СДС и ПДП, налазећи изговор у наводним пројектима који су заустављени у парламентарној процедури, и овај пут одрадили посао за Бакира Изетбеговића".

- Предсједници СДС-а и ПДП-а/ Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић мисле да је већа штета од заустављања пројеката него од заустављања воље једног народа на изборима и да све буде горе - њиховог народа - поручили су из СНСД-а.