latinica  ћирилица
14/11/2019 |  10:25 ⇒ 15:42 | Аутор: СРНА

Мектић из Kатара позива на јавно уништење борачких књижица

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић, који борави у посјети Катару, позвао је борце Војске Републике Српске на јавно уништавање борачких књижица, преноси АТВ.
Драган Мектић цијепа књижицу - Фото: РТРС
Драган Мектић цијепа књижицуФото: РТРС

Након што је прије неколико дана поцијепао борачку књижицу Војске Републике Српске, Мектић је из ове богате, муслиманске земље, путем друштвене мреже Твитер позвао борце да у Бањалуци организују јавно уништавање борачких књижица.

АТВ подсјећа да се Мектић, прије нешто више од двије године, фотографисао са ратним командантом чете "Црни лабудови" такозване Армије БиХ Зејдом Дукманићем за којег постоје тврдње да је током рата у кампу код Високог обучавао исламске терористе, а у миру припаднике муслиманских паравојних снага.

Иако је Мектић тада рекао да не зна ко је тај човјек, Дукманић је потврдио да се добро знају из фитнес центра.

Озлоглашену јединицу "Црни лабудови" повезују са ратним злочинима за које њени припадници никад нису процесуирани, као што нико није процесуиран за напад на Александра Вучића у Поточарима за који јавност у Србији оптужује баш удружење бораца "Црни лабудови".

Министар безбједности у техничком мандату Драган Мектић у посјети је Катару заједно са директором Агенције за истраге и заштиту Перицом Станићем и директором Обавјештајно-безбједносне агенције Османом Мехмедагићем.

Повезане вијести:

Рогић: Мектић води прљаву кампању против БОРС-а