latinica  ћирилица
12/11/2019 |  15:23 ⇒ 17:48 | Аутор: РТРС

Станари: Дому здравља уручена опрема вриједна 35.000 КМ

Дому здравља у Станарима уручена је опрема вриједна 35.000 марака. Опрему је донирала компанија ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари.

Набављени су апарати за биохемијску и имунохемијску анализу због чега су пацијенти досад морали да путују у Добој.

- Опрема омогућава да се раде неке нове анализе, типа хормона, које досад нисмо радили, тумор маркери које такође досад нисмо радили. То је све било на секундарном, болничком нивоу. Једна од нових анализа је биохемијска анализа гдје можемо радити ЦРП који до сада нисмо радили и једна је од лакших анализа за децу из разлога што се може из прста извадити крв - рекла је Биљана Пашалић љекар.

Задовољни су и пацијенти који се лијече у Дому здравља у Станарима. Вриједност медицинске опреме, коју је донирала Рудник и термоелектрана Станари је 35.000 марака .

- Потрудили смо се да им побољшамо услове рада, а тако и становништву које користи услуге Дома здравља да на неки начин помогнемо да мање путују и да добију боље услуге - истакао је Саво Мирковић директор РиТЕ Станари.

Фото: РТРС

У Дому здравља у Станарима функционишу хитна служба, породична медицина и стоматолошка служба.

- Општина као оснивач је уложила огромне новце у опрему, у кадрове, уредила простор. Влада Републике Српске је заједно са општином помогла код опремања, кад су у питању возила, опрема - истакао је Душко Панић начелник општине Станари.

Директор Дома здравља Станари Недељко Ђекић додао је да у Хитној медицинској служби имају три возила тако да су опремљени и опремом и кадром.

- Имамо седам доктора, остало су возачи, медицинсаке сестре и техничари - навео је Ђекић.

РиТЕ Станари својим донацијама, осим у здравствени сектор, улажу и у друге сфере живота, посебно у школство.