latinica  ћирилица
12/11/2019 |  13:11 ⇒ 14:41 | Аутор: РТРС

Додик и Вулин у Дрвару; Јумко планира да запосли 100 радника (ФОТО)

У Дрвару ће ускоро са радом почети погон фабрике за производњу тканине, конфекције и трикотаже Јумко из Врања, у коме ће бити запослено 100 радника.
Састанак Додика и Вулина - Фото: РТРС
Састанак Додика и ВулинаФото: РТРС

Мјесто изградње погона данас обилазе српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик и министар одбране Србије, Александар Вулин.

Додик и Вулин су претходно разговарали са начелницом општине Душицом Рунић.

Састанак се одржао у згради општине, а присуствовали су и делегати у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ међу којима је и Никола Шпирић, генерални директор Јумка Бранислав Трајковић, конзул Србије у Мостару Марија Бакоч и начелници српских општина у Федерацији БиХ.

Састанак Додика и Вулина са Рунићевом (Фото: РТРС)

Отварање Јумковог погона дио је помоћи коју је Србија намијенила овој општини, након посјете предсједника Александра Вучића, у септембру.

Додик и Вулин обилазе градилиште (Фото: РТРС)

Врањански Јумко текстилни је гигант Србије који има заокружен технолошки процес производње, почев од текстилних сировина до готових одијевних предмета, те запошљава 1.877 радника.

Додик и Вулин обилазе градилиште (Фото: РТРС)

Годишње произведе и испоручи тржишту 3.000.000 метара тканине разних тежина и састава, 1.210.000 килограма конца разних нумера и састава, 1.000.000 комада конфекцијских одијевних предмета, 300.000 трикотажних одијевних предмета као и 20 милиона литара минералне воде и сокова, наводи се на интернет сајту Јумка.