latinica  ћирилица
12/11/2019 |  08:00 | Аутор: СРНА

Бесплатне контроле возила у Бијељини и Угљевику

Возачи данас могу бесплатно контролисати техничку исправност возила у кругу ауто-мото друштава "Сигурност" у Бијељини и "Угљевик" у Угљевику, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
АМСРС -
АМСРС

Контрола техничке исправности возила у Бијељини трајаће од 9.00 до 11.00 часова, а у Угљевику од 13.00 до 15.00 часова, у оквиру републичке превентивне кампање под називом "Безбједна вожња у зимским условима".

Циљ кампање, коју су покренули Ауто-мото савез Републике Српске и ауто-мото друштва, јесте повећање укупног степена безбједности у саобраћају и смањење броја саобраћајних незгода због неправилне припреме возила за зимске услове и начина вожње у таквим условима.

Кампања ће до 29. новембра бити реализована на подручју 33 локалне заједнице широм Републике Српске.

Подршку реализацији пружиће Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и компанија "Оптима група".

Ауто-мото савез подсјећа све возаче да је од 1. новембра на свим моторним возилима у Србији обавезно посједовање зимске опреме, док је у Републици Српској, односно у БиХ, зимска опрема обавезна од 15. новембра.