latinica  ћирилица
11/11/2019 |  22:42 ⇒ 12/11/2019 | 08:02 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Снага Српске зависи од јачине њених институција

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да ће снага Српске зависити од јачине њених институција које морају бити поштоване.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Те институције ће моћи да опслужују оно што су потребе грађана. Много ствари је урађено на економском плану у веома тешким околностима - рекла је Цвијановићева на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Она је истакла да нема ништа против странаца уколико хоће да раде на изналажењу добрих рјешења.

- Међутим, не желим да будем дио преварантске политике јер ми је доста такве политике из Сарајева. То је политика у којој може да постоји држава која је по мјери једнога и у којој ће неко тврдити да је нормално оно што је Српска истрпјела, као и њени грађани - додала је Цвијановићева.

Према њеном мишљењу, Република Српска је и даље угрожена.

- Ко неће то да види и не мора. Важно је да постоји политика која види гдје постоји проблем и на који начин га треба рјешавати - додала је Цвијановићева.

Она је напоменула да опозиција неће да прихвати очигледне ствари, али да носи одговорност за своју политику.

- Република Српска има високу аутономију. Нажалост, ствари се дешавају на нашу штету, а то што неки неће да виде имају проблем. Ја морам да видим такве свари - рекла је Цвијановићева.

Реагујући на тврдњу шефа Клуба посланика СДС-а Миладина Станића да су понуђени закључци лоши и неспроводиви, Цвијановићева је рекла да би СДС морао да буде против "бонских овлашћења" јер су њихови кадрови смјењивани одлукама високих представника.

- Шта је вама спорно у закључцима који су понуђени Народној скупштини? На основу чега опозиција тврди да су закључци неспроводиви? То није тачно - закључила је Цвијановићева.

Повезане вијести:

Цвијановић: У насртајима и ударима највише страдала Српска