latinica  ћирилица
09/11/2019 |  11:20 ⇒ 14:18 | Аутор: РТС

Вучић: То је оно што смо жељели и нећемо стати (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на церемонији свечаног отварања источног крака Коридора 10 изјавио је да ће се сада од границе са Мађарском до југа Србије стизати за пет сати и да је то велика шанса.

- Велики Никола Тесла је рекао да је човек рођен да ради, да трпи и да се бори. Ми смо вредно радили и борили се да не пропадамо, већ да брзо напредујемо. Констатујемо да је Србија завршила са изградњом Коридора 10 - рекао је Вучић.

Вучић је захвалио свима који су подржали и учествовали у изградњи ауто-пута на источном краку Коридора 10, уз посебну захвалност српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику за кога је рекао да је увијек уз Србију, па и онда "када није ни лако ни добро".

Он је истакао да реализација инфраструктурних пројеката, укључујући и данашњи, пружа могућност за већи долазак инвеститора и запошљавање локалног становништва, те да пружа могућност да аутентични српски производи освоје свијет, као што су Пиротски ћилим, пеглана паприка и лаванда.

Вучић је рекао да нови путеви омогућавају грађанима не само да одлазе, већ и да се враћају у Србију, те је позвао оне који су напустили државу да се врате како би остварили заједнички "српски сан".

Становницима Бугарске, Вучић је поручио да је Србија њихова земља, те да очекује туристе из те државе. Он је рекао и да ће Бугарска за неколико дана завршити 12 километара до Софије.

Ово је будућност коју желимо да оставимо нашој дјеци

- Хвала свим дивним и вриједним људима који су радили на остварењу овог сна. За Србију овај ауто-пут не значи само километре већ и повезивање, нове инвестиције, нова радна мјеста, веће плате и останак људи на својим огњиштима. Ово је будућност коју желимо да оставимо нашој дјеци -  навео је Вучић на Инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

"Hvala svim divnim i vrednim ljudima koji su radili na ostvarenju ovog sna. Za Srbiju ovaj auto-put ne znači samo kilometre već i povezivanje, nove investicije, nova radna mesta, veće plate i ostanak ljudi na svojim ognjištima. Ovo je budućnost koju želimo da ostavimo našoj deci."

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 9, 2019 at 12:29am PST

Грађани Србије су финансирали изградњу Коридора

Вучић је рекао да треба да грађани Србије треба да буде поносни на свој рад и труд захваљујући којем је изграђен Коридор 10. О тим путевима се маштало и чезнуло, рекао је Вучић.

Уочи отварања посљедње дионице источног крака Вучић је захвалио свим радницима који су помогли да се он изгради.

- Треба да будемо поносни на свој рад и труд, о томе се маштало и чезнуло, а данас је нормално - рекао је Вучић.

У једном дијелу Коридора, каже, има осам трака због узбрдица. Вучић наводи и да се овом дионицом избјегава Сићевачка клисура, али и отвара Стара планина.

      View this post on Instagram

"Gradićemo, bez prestanka, da bi ova zemlja bila bolja, da bi imali više posla, više radnika, investicija, da bi sve to, taj čarobni krug ulaganja u sopstveni rast, bio završen, i da bi mogli da kažemo, i to vrlo brzo, da jesmo stvorili najlepšu zemlju na Balkanu."

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 9, 2019 at 2:58am PST

Изградња пута је и инвестиција за будућност, која ће донијети нове инвестиције, радна мјеста, већи промет.

- Имамо све више путника, све израженији теретни саобраћај, посебно му се радујем, јер кад видите камионе као у Њемачкој или на Сјеверу Италије, знате да сте дошли у развијену земљу - навео је Вучић.

Додаје и да је у том дијелу највећи саобраћај из Турске чији држављани ће сада моћи да путују брже и јефтиније.

- Немају метар кроз Србију који није ауто-пут - рекао је Вучић.