latinica  ћирилица
06/11/2019 |  20:10 ⇒ 20:11 | Аутор: Агенције

Новак креће већ у недјељу, први ривал Беретини

Новак Ђоковић ће у првом колу АТП финала у Лондону играти са Матеом Беретинијем из Италије, а тај окршај на програму је у недјељу од 15 сати по средњоевропском времену.
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/ATPWorldTour) -
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/ATPWorldTour)

Биће то њихов први међусобни окршај, а 23-годишњи Италијан ове сезоне има скор 42-21 и недавно је стигао до полуфинала УС опена. Освојио је двије титуле, у Штутгарту и Будимпешти, а играо је полуфинала у Шангају и Бечу.

У другом мечу "Бјерн Борг" групе истог дана састају се Роџер Федерер и Доминик Тим – Аустријанац води са 4-2 у међусобном скору, а добио је оба меча ове године, у Индијан Велсу и Мадриду.

Организатори су мечеве "Андре Агаси" групе испланирали у понедјељак, вјероватно дијелом и у жељи да Рафаелу Надалу дају више времена да се опорави. У понедјељак од 15 часова састају се Стефанос Циципас и Данил Медведев, Рус је до сада добио свих пет окршаја, а од 21 сат играју Рафаел Надал и Александер Зверев – интересантно, и ту је скор 5-0, за Шпанца, а ове сезоне нису се састајали.

Титулу брани Александер Зверев, који је прошле сезоне у финалу савладао Новака Ђоковића.

Најуспјешнији тенисер на посљедњем турниру сезоне јесте Роџер Федерер, који је титулу освајао шест пута. Следећи је Ђоковић, који је тријумфовао пет пута.

Турнир у О2 Арени играће се од 10. до 17. новембра.  Наградни фонд за Завршни мастерс је 9.000.000 долара.