latinica  ћирилица
03/11/2019 |  12:07 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Добој: Нове процедуре лијечења

Градња нове болнице у Добоју требало би да почне крајем новембра. За то вријеме, надлежни у овој здравственој установи проширују услуге, уводе нове процедуре лијечења, али и опрему.

Наредне године у добојској Болници планирају да формирају ангио-салу. Процјењују да би набавка опреме могла до кошта око милион КМ. И у Служби за ортопедију и трауматологију најављују новине. Радиће, кажу, нове процедуре ендопротезе кољена.

Док покушавају да унаприједе и побољшају услуге у Болници, охрабрени су скорим почетком градње нове зграде. Тренутно се ради пројекат и усклађивање техничке документације.

- До краја овог мјесеца извођач би требало да буде уведен у посао. Тада ће почети фаза изградње, након које слиједи фаза опремања. Рок је три године и  мислим да ће у том периоду пројекат бити завршен - навео је градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Добојска Болница је друга здравствена установа у Републици Српској по броју пружених услуга. Још се није суочила с одливом радне снаге. Плате се редовно исплаћују, али постоје одређена кашњења уплате доприноса, која се измирују према предвиђеном акционом плану Владе Српске.