latinica  ћирилица
19/10/2019 |  22:03 ⇒ 20/10/2019 | 08:52 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Економске теме у фокусу разговора са Медведовим

Предсједница Република Српске Жељка Цвијановић истакла је да фокус разговора са руским премијером Дмитријем Медведовим био на економским питањима.

- Размијенили смо мишљења о важним стварима. Наравно да смо ми у Републици Српској заинтересовани за наставак економске сарадње, који су већ раније трасирани. Приоритетно смо везани за гасификацију и то је ствар којој су се посветиле институције Републике Српске, али отварају се и нека нова поглавља - поручила је предсједница Републике Српске за РТРС након свечане академије поводом годишњице ослобођења Београда.

Она је истакла да је веома важна улога Руске Федерације и на међународном плану, поготово за Републику Српску.

- Важно је да Русија у Савјету безбједности говори језиком истине. Али исто тако важно је да Русија генерално посматра простор нашег региона на балансиран начин. У БиХ постоје различити утицаји, а званично Сарајево са још неким западним државама неправедно нас ставља у жижу интересовања. Важно је да смо рекли Медведову из свог угла како видимо БиХ, која је парализована већ годину дана, иако се власт могла и морала формирати. Ипак, фокус овог разговора био је на привредним темама - закључила је Жељка Цвијановић.