latinica  ћирилица
19/10/2019 |  11:16 ⇒ 11:22 | Аутор: РТС

Типсаревић: Да сам бирао како ћу завршити каријеру...

Српски тенисер Јанко Типсаревић у петак увече званично је завршио професионалну каријеру. Типсаревић је у Стокхолму одиграо свој посљедњи меч на АТП туру и након 17 година иде у заслужену пензију.

Јанко је у четвртфиналу турнира у престоници Шведске изгубио од Јуичија Сугите из Јапана са 6:2, 4:6, 7:6 (7-4), у сусрету у којем је спасао чак девет меч лопти!

- Да сам бирао начин на који ћу завршити каријери, изабрао бих овај – да завршим остављајући све на терену. Памтићу овај тренутак до краја живота - рекао је Типсаревић.

Он је на тај начин симболично завршио каријеру коју су обиљежили маратонски мечеви и велике борбе са највећим играчима у историји.

Некада осми играч планете каријеру је завршио са 288 победа и 257 пораза у сингл конкуренцији и четири освојене титуле.

- Видим да покушавате да ме расплачете, иде вам од руке - обратио се публици у Стокхолму која га је испратила овацијама.

- Осјећам се срећно, поносно, тужно. Огромна је количина помијешаних емоција у овом тренутку... Иако сам невјероватно тужан сада, радујем се сљедећем поглављу свог живота - рекао је.

Нажалост, током читаве каријере је имао великих проблема са повредама, али му то није умањило жељу за радом и напредовањем у тенису.

- АТП игра изузетну улогу у мом животу и огроман дио моје будућности. Видим себе како остајем повезан са овим прелијепим спортом - закључио је Типсаревић.