latinica  ћирилица
16/10/2019 |  14:07 ⇒ 14:10 | Аутор: СРНА

Подршка министарства за набавку опреме Дома здравља Вишеград

Министар локалне управе и самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је да је ресорно министарство одобрило 16.500 КМ за суфинансирање пројекта Дома здравља Вишеград за набавку опреме за ултразвучну дијагностику.
Вишеград: Решић - Ђуревић - Фото: СРНА
Вишеград: Решић - ЂуревићФото: СРНА

Након састанка са начелником ове општине Младеном Ђуревићем, Решићева је изјавила новинарима да је радује да се Вишеград у последње двије или три године може препознати у позитивном смислу, што је задовољство свих који имају прилику да виде ту промјену.

- Општина Вишеград је наслиједила вишак запослених и то је начелнику Ђуревићу био велики терет. Опредјељење Владе није био да оставља људе без посла него да планирамо запошљавање и да не прелазимо број који је био тада јер би угрозили функционисање - рекла је Решићева.

Према њеним ријечима, општина Вишеград је почела да се бави овим проблемом и сада се број радника смањује природним, планским активностима што је веома важно.

Она је истакла да је начелник општине Вишеград улагао у пројекте самозапошљавања и за подстицање младих, те изразила увјерење да ће тако бити и даље.

Ђуревић је навео да је на састанку са Решићевом договорен низ активности, те истакао да очекује да ће имати пуну подршку овог министарства и да ће радити на новим заједничким пројектима.

- Разговарали смо о броју запослених у општини и о Закону о локалној управи и самоуправи. Показали смо да имамо вољу и жељу да ријешимо проблем вишка запослених и добили смо похвалу за све што је до сада урађено - рекао је Ђуревић.

Он је истакао да су с циљем ријешавања питања вишка запослених уведене конкретне мјере, као што су стимулативне отпремнине, те да је лани седам радника узело отпремнине, а четворо отишло у пензију, што је најбољи начин за усклађивање број запослених у локалним управама са законским прописима.