latinica  ћирилица
16/10/2019 |  10:05 ⇒ 10:12 | Аутор: Б92

Богдановић оставио 51.000.000 на столу: Новац није примаран

Репрезентативац Србије Богдан Богдановић огласио се поводом ситуације око уговора са екипом Сакраменто Кингса.
Богдан Богдановић - Фото: B92
Богдан БогдановићФото: B92

Богдановић је у изјави са лист "Sacramento Bee" поручио да нема разлога за журбу и открио да му је клуб понудио максималан уговор чија је вриједност 51 милиона долара.

Ближи се 2020. година и могућност да Богдановић као слободан агент издејствује и уноснији уговор, било да се ради о Кингсима или неком другом клубу. Ипак, он је изразио жељу да остане.

- Волио бих да останем. Сви веома добро знају да волим Сакраменто. Сви воле да буду овдје. Имамо групу сјајних момака. Тренутно сам срећан, баш као и свих претходних година, али не бих да журим - рекао је Богдановић.

Откако је дошао 2017. године, српски кошаркаш је играо све боље и боље. У протекле двије сезоне у просјеку је биљежио 12,9 поена, 3,5 асистенција и 3,1 скок по мечу уз проценат шута са дистанце од 37,5 одсто.

Сакраменто је под притиском да задржи барем једног младог играча, јер је и Бади Хилд играч који би сљедећег љета такође могао да постане слободан агент.

Богдановић је на остао прилично загонетан по питању новог уговора.

- Да, понудили су ми, али сачекаћемо па ћемо видјети. Можда ћемо потписати сутра. Можда за мјесец дана. Ко зна? Видјећемо - закључио је српски кошаркаш.

Амерички портал навео је да би Богдан могао да потпише далеко уноснији уговор од овог који му је понудио Сакраменто, наредног љета.

- Не знам ништа око тога. Само желим да видим шта се дешава са тимом, у ком правцу идемо и наравно да желим да будем дио ове франшизе. Али нисам фокусиран само на уговор. То је посао за мог агента. Сви који ме знају, знају да новац није прва ствар на мом уму. Важан је, наравно, али није увјек најважнији - закључио је бивши ас Партизана.