latinica  ћирилица
16/10/2019 |  08:53 | Аутор: СРНА

У OШ "Србија" у Црквини уведен електронски дневник

Основна школа "Србија" у Црквини, код Шамца, прва је на овом продручју у којој је уведен електронски дневник који омогућава већу транспарентност рада, бољу комуникацију између родитеља и школе, те повећава информисаност родитеља о наставном процесу.
Шамац: ОШ "Србија" Црквина - Фото: СРНА
Шамац: ОШ "Србија" ЦрквинаФото: СРНА

Директор ове установе Ирена Комленовић изјавила је да је ово једна од школа у којој је у току ове године примијењен електронски дневник, додавши да је ријеч о пројекту који реализује Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са фирмом "Ланако".

- Сам процес увођења електронског дневника подразумијева обезбјеђивање услова за одговарајућом мрежом, инфраструктуром и обуку наставног особља. Кроз пројекат наша школа је опремљена са два лаптопа за потребе вођења електронског дневника који се налази у зборници и доступан је свим наставницима - рекла је Комленовићева новинарима.

Она је навела да је већина учионица у школи опремљена рачунарском опремом која се користи у сврху вођења електронског дневника, те ће настојати, уколико буде било финансијске могуности, да то буде у свакој учионици.

- Циљ увођења електронског дневника је да се направи база података ученика. Прије свега он има своје функционалне цјелине које подразумијевају васпитно едукативни рад са ученицима и информације које ће бити доступне родитељима као што су оцјене, изостанак ученика са наставе - рекла је Комленовићева.

Наставник Радован Витезовић каже да електронски дневник у принципу садржи све што садржи и класични дневник, само што се на једном мјесту практично виде подаци свих наставника за сва одјељења.

- Родитељи могу видјети све информације које се тичу њиховог дјетета чак и могућности када ће дијете имати најављене контролне - рекао је Витезовић.