latinica  ћирилица
16/10/2019 |  08:18 ⇒ 10:22 | Аутор: СРНА

Без проблема у саобраћају

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија несметано, а на дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај у Семберији - Фото: РТРС
Саобраћај у СемберијиФото: РТРС

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, у рејонима насељеног мјеста Доња Чађавица и Гредица, саобраћај ће бити повремено прекидан због санације коловоза.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац и Козарска Дубица-Приједор, са Улицом 29. новембра у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено.

На дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном траком.

Због деминирања терена на радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод, на снази су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због изградње мини-хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај одвија наизмјенично једном траком на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због изградње ауто-пута Коридор "Пет це", кроз Републику Српску, од петље Јоховац до петље Руданка.

У току је постављање камера на ауто-путу Градишка-Бањалука, на локалитету Маховљанске петље, због чега је измијењен режим саобраћаја.

У току је и постављање наплатних станица "Александровац" и "Нова Топола", на путевима који се спајају из ових мјеста са ауто-путем.

На дионици регионалног пута Источно Сарајево-Требевић-Пале у току је реконструкција пута и проширење моста, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На тој дионици забрањен је саобраћај за теретна возила носивости веће од 3,5 тоне, а у Источном Новом Сарајеву и на Палама постављена је саобраћајна сигнализација која преусмјерава ту категорију возила на алтернативне правце.

Због клизишта, једном траком наизмјенично саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, као и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град потпуно је обустављен саобраћај.

На дионици ауто-пута А1 Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Трешевине у току су радови, па се саобраћај преусмјерава из возне у претицајну траку, као и на дионици Подлугови-Сарајево сјевер, гдје се саобраћа двосмјерно у дужини од два километра.

На магистралном путу Зеница-Немила, због санације у тунелу "Врандук два" током дана се саобраћа наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила формирају се дуже колоне у оба смјера.

Ноћу се саобраћај обуставља од тридесет минута послије поноћи до 4.30 часова.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере стање саобраћаја на 11 граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.