latinica  ћирилица
12/10/2019 |  20:37 ⇒ 21:05 | Аутор: СРНА

Бањалука: Отворена смотра културног стваралаштва националних мањина (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић вечерас је у Бањалуци отворио 16. Смотру културног стваралаштва националних мањина и изразио задовољство што су домаћини једне овакве манифестације којом се показује богатство различитости на овим просторима.
Игор Радојичић - Фото: СРНА
Игор РадојичићФото: СРНА

Радојичић је истакао да су националне мањине мост сарадње између Бањалуке, Републике Српске и многих других земаља.

Он је навео да су овим просторима долазиле и пролазиле војске, народи, али су остајали богата култура, традиција и наслијеђе.

Радојичић је пожелио Савезу и удружењима националнх мањина у Републици Српској успјешан рад у наредним годинама и да ову смотру његује.

16. Смотра културног стваралаштва националних мањина, Бањалука

Предсједник Савеза националних мањина Републике Српске Фрањо Ровер рекао је да је Српска препозната као средина са бројним припадницима националних мањина, те истакао да удружења вриједно раде током цијеле године да би сачували традицију, језик и обичаје.

- Мисија Савеза остаје непромијењена, а то је промоција и заштита права националних мањина, рада и активности наших удружења - истакао је Ровер.

Отварању Смотре присуствовали су помоћник министра за културу Републике Српске Тања Ђаковић, представници амбасада, општина и градова.