latinica  ћирилица
11/10/2019 |  12:15 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

У Требињу све спремно за Балканско првенство у бициклизму

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је данас да је све спремно за Балканско првенство у бициклизму које ће током викенда бити одржано у овом граду и окупити око 200 учесника.
Бициклизам - Фото: илустрација
БициклизамФото: илустрација

Ћурић је на конференцији за новинаре истакао да се нада да ће град Требиње оправдати повјерење да у њему буде одржан овако велики спортски догађај, наводећи да је циљ да ова манифестација постане традиционална.

- Овом манифестацијом, у којој ће учествовати око 200 такмичара из региона, представићемо Требиње као спортски град, а бројни гости имаће прилику да се упознају са нашим туристичким потенцијалима - навео је Ћурић.

Он је рекао да су се у сусрет овом догађају одлучили да изграде бициклистичко-шетачку стазу дугу 15 километара - од Требиња до Јазине, која ће постати нова атракција на понос свих Требињаца.

Предсједник Балканске бициклистичке уније Саша Димитровски увјерен је да ће трка проћи у најбољем организацијском реду и да ће такмичари имати жељу да се врате у Требиње.

Према његовим ријечима, Требиње пружа идеалне услове за ову врсту спорта, због чега ће Балканско бициклистичко првенство бити само полазна основа за његов развој.

Директор Балканске бициклистичке уније Владимир Куваља истакао је да се овом манифестацијом спајају спорт и туризам, као двије засебне области које су у Требињу препознате као веома важне за развој града.

- Имамо трку за дјецу, кадете, јуниоре, сениоре. Биће ово занимљиви дани у Требињу. Само за дјечије трке до сада је пријављено више од 150 учесника - навео је Куваља.

Куваља је истакао да ће овим догађајем Требиње бити стављено на бициклистичку мапу Балкана.

Балканско бициклистичко првенство почеће сутра у 13.00 часова, када ће бити представљени национални тимови и сви учесници, након чега ће услиједити свечано отварање, дјечије трке, те трка хронометар.

У недјељу, 13. октобра, у 10.00 часова почеће кадетска трка, док главна трка првенства почиње у 11.30 часова из "Града сунца" код Требиња.

Манифестацију су помогли Влада Републике Српске и град Требиње, а организатор су Бициклистички савез Републике Српске и Балканска бициклистичка унија.