latinica  ћирилица
07/10/2019 |  16:25 ⇒ 16:32 | Аутор: СРНА

Синдикат Института за урбанизам: Кривична пријава против директора и УО

Синдикална организација Института за урбанизам, грађевинарство и екологију Републике Српске поднијела је кривичну пријаву против директора Стевана Јовановића и чланова Управног одбора те установе Бојана Поповића, Бранка Сладојевића и Боре Мандића због несавјесног рада и злоупотребе службеног положаја.
Потписивање - Фото: илустрација
ПотписивањеФото: илустрација

- Чињеница је да су руковођењем покушали да доведу ову установу пред ликвидацију, радећи на своју руку, а да при томе нису сарађивали са надлежним министарством. То се огледа у неистинитим финансијским извјештајима које су упућивали радницима, Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију и Влади Српске -  наводи се у саопштењу из ове синдикалне организације.

Из Синдикалне организације наводе да, упркос напорима Владе и ресорног министарства да Институт опстане, директор и Управни одбор не спроводе њихове одлуке и намјерно и даље раде на урушавању ове јавне установе.

Радници Института за урбанизам, грађевинарство и екологију одржали су љетос једночасовни штрајк упозорења јер им управа дугује седам плата, а доприноси им нису уплаћени већ неколико година.