latinica  ћирилица
07/10/2019 |  09:26 | Аутор: СРНА

Трамп: Пелоси можда одговорна за издају

Предсједник САД Доналд Трамп, суочен са истрагом која може довести до његовог опозива, критиковао је лидера демократа у Конгресу Ненси Пелоси и рекао да је она можда одговорна за издају.

- Ненси Пелоси је знала за све од многих лажи Алана Шифа и за све велике преваре почињене над Конгресом и америчким народом - написао је Трамп на Твитеру о предсједнику Комисије за обавјештајне послове Представничког дома Адаму Шифу.

Предсједник САД је оштро критиковао Шифа због његове карактеризације Трамповог телефонсог разговора са украјинским предсједником Владимиром Зеленским и рекао да је Шиф помогао у састављању дојављивачеве пријаве, која је у центру истраге.

Трамп није представио доказе за ову тврдњу.

Амерички предсједник је у телефонском разговору 25. јула извршио притисак на Зеленског да покрене истрагу о сину бившег потпредсједника САД и актуелног кандидата демократа за предсједничку номинацију Џозефа Бајдена.

Демократе сматрају да је то представља злоупотребу овлаштења.

Шиф, којег је Пелосијева одабрала да води истрагу о опозиву, рекла је током саслушања прошлог мјесеца да сажетак случаја изгледа као опис "истраге о класичном организованом криминалу".

Трамп је више пута критиковао Шифа због описа његовог телефонског разговора.

Портпарол Шифове комисије признао је прошле седмице да се дојављивач обратио овом тијелу да би добио сугестије прије него што је поднио пријаву поводом Трамповог покушаја да од Украјине добије истрагу против Бајденових. Нема доказа да су Шиф или чланови комисије помагали у састављању пријаве.

- Због овога је Нервозна Ненси крива као и Мали Адам Шиф за велика кривична дјела, прекршаје, чак и изадају - написао је Трамп.

Он је додао то значи да они и сви који су сарађивали са њима морају одмах бити опозвани.