latinica  ћирилица
05/10/2019 |  10:45 ⇒ 12:08 | Аутор: sputniknews.com

Албанци узвикивали "УЧК" на премијери филма "Тежина ланаца 3" у Њујорку (ВИДЕО)

Албанска дијаспора у Њујорку организовала је протест на премијери филма "Тежина ланаца 3" режисера Бориса Малагурског, демонстранти су узвикивали "УЧК", а један од њих је ухапшен.
Њујорк: Протест Албанаца на премијери филма "Тежина ланаца 3" (Фото: Спутњик/Борис Малагурски) -
Њујорк: Протест Албанаца на премијери филма "Тежина ланаца 3" (Фото: Спутњик/Борис Малагурски)

Малагурски је поручио демонстрантима да истина излази на видјело и да не могу да је гуше.

- Премијеру сам посветио њујоршкој полицији која ми је обезбиједила пратњу до биоскопа и чувала публику која је улазила да гледа филм - рекао је Малагурски.

Претходно је група "Албански коријени" путема Фејсбука позвала на протест поводом премијере филма "Тежина ланаца 3" у Њујорку.

Свјетска премијера документарног филма "Тежина ланаца 3" одржана је у Чикагу 28. септембра, а испраћена је бурним аплаузом.

Трећи дио документарног филма Бориса Малагурског у 120 минута објашњава како војно-индустријски комплекс, моћне корпорације и политичке интересне групације угрожавају здравље и голи опстанак људи, фокусирајући се на примјер Србије и других држава широм свијета, попут Италије и Боливије.

Кроз анализу НАТО бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом, што је довело до пораста броја малигних обољења код људи и до еколошке катастрофе, филм објашњава како је овај простор постао експериментална лабораторија великих сила.